Leibniz-Institut für Lebensmittel-Systembiologie
an der Technischen Universität München

GremienCommittees

Committees

(As of 2017)

The Foundation Committee

  • Bavarian Ministry of Economic Affairs and Media, Energy and Technology, represented by MD Dr. Bernhard SCHWAB (chair)
  • Federal Ministry of Food and Agriculture, represented by MR'in Dr. Astrid POTZ (vice chair)
  • Federal Ministry of Food and Agriculture, represented by MR'in Marie-Luise TREBES
  • Bavarian Ministry of Environment and Consumer Protection, represented by MR Dr. Richard MAYER
  • Bavarian Ministry of Nutrition, Agriculture and Forestry, represented by Dr. Wolfram SCHAECKE, Competence Centre for Nutrition (KErn), Freising
  • Technische Universität München, represented by Prof. Dr. Alfred Hagen MEYER, honorary professor

The Scientific Committee

  • Dr. Gerhard E. KRAMMER (chair), Symrise AG, Holzminden
  • Prof. Dr. Elke RICHLING (vice chair), Institut für Lebensmittelchemie und Toxikologie, Technische Universität Kaiserslautern
  • Prof. Dr. Ralf Günter BERGER, Institut für Lebensmittelchemie, Leibniz Universität Hannover
  • Dr. Georg BÖCKER, Ernst Böcker GmbH & Co KG, Minden
  • Prof. Dr. Christophe COURTIN, Laboratory of Food Chemistry & Biochemistry, Katholike Universiteit Leuven, Heverlee, Belgien
  • Dr. Lorenz HARTL, Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft, Freising
  • Dr. Wolfgang KÜHNL, H. Kemper GmbH & Co. KG, Nortrup
  • Prof. Dr. Stefan OFFERMANNS, Max-Planck-Institut für Herz- und Lungenforschung, Bad Nauheim
  • Prof. Dr. Dr. Hans STEINHART, Institut für Biochemie und Lebensmittelchemie, Universität Hamburg
  • Herr Dr. Rudy J. FRITSCH, Senior Vice President, Flavors and Natural Products, Chromocell Corporation, North Brunswick, U S A
  • Prof. Dr. Karl-Heinz ENGEL, Lehrstuhl für Allgemeine Lebensmitteltechnologie, Technische Universität München, Wissenschaftszentrum Weihenstephan
  • Dr. Gunter FRICKE, Quality Management, Nestlé Deutschland AG, Frankfurt/Main